Tanácsadás

Dokumentumkezelő rendszer – Confluence

Az Atlassian Confluence rendszer egy WIKI jellegű tartalomkezelő. Segítségével új tartalmakat hozhatunk létre, régieket szerkeszthetünk és mindezeket megoszthatjuk a munkatársainkkal. A tartalmak szabadon formázhatók: képeket, linkeket, diagramokat tudunk beszúrni. Ezek a funkciók különböző kiterjesztések feltelepítésével kibővíthetők. A tartalmakhoz megjegyzéseket, hozzászólásokat írhatunk, valamint feliratkozhatunk, hogy a jövőben történő módosításokról azonnali értesítéseket kapjunk.

A Confluence az egyszerű wiki funkciókon kívül lehetőséget ad a tartalmak névterekbe való szervezésére, amelynek köszönhetően a tartalmak jobban átláthatók vagy projekt specifikusak lesznek. Az egyes névterekhez különböző jogosultságok rendelhetők, így a Confluence-be lépő felhasználók csak és kizárólag azokat a funkciókat, tartalmakat láthatják, amelyekhez engedélyük van. Ezeket a beállításokat a Confluence Adminisztrációs felületén érhetjük el.

Jira

A JIRA egy rugalmasan paraméterezhető, érett, széles körben használt eseménykezelő rendszer, mely hatékonyan használható kérések, igények kezelésére, projektek vezetésére, mindennapi munka megszervezésére.